Molnet


110-SkyDrive

Släpp filerna fria –
Nå dina filer var du än är med 7 GB gratis lagringsutrymme i molnet.

(Fortsättning på ”Släpp filerna fria” kommer att finnas på Teknik underrubrik Molnet)

Du har säkert ofta hört om att lagra sina filer på Internet eller i molnet. Det är ett nytt sätt att lagra sina filer utanför sen egen hårddisk i datorn eller i andra externa hårddiskar eller USB-minnen. Har man en gång mist alla sina filer i en trasig hårddisk eller bytt dator med allt det jobb, som är förenat med överförande av innehållet från gammal till ny dator, är detta ett nytt, enkelt, billigt och säkert sätt att säkra sina dokument, foton etc.

Ett annat viktigt argument att använda Molnet,- är att du kan nå dina filer var du än befinner dig med andra datorer . Du kan också inbjuda vänner att ta del av dina foton och filer m.m.

Internet är fylld med väl genomtänkta och användarvänliga tjänster. Bland dem finns Microsofts SkyDrive, som är kraftfullt och smidigt. Då man loggar in på SkyDrive, möts man av en positiv överraskning: allting är på svenska och menyerna enkla och lättanvändbara med högerklick. Till skillnad från andra tjänster, där du måste ladda upp dina filer i webbläsaren, är det i SkyDrive möjligt att helt enkelt dra filerna in i de olika mapparna från skrivbord eller bibliotek.
Gratisversionen ger 7 GB lagringsutrymme och skulle man behöva mer så finns det möjlighet att köpa ända upp till 100 GB för 347:- sek/år

Den kostnadsfria SkyDrive-skrivbordsappen kan installeras på datorer, som kör Windows 8, Windows Vista, Window7 eller Mac OS XLion och kan synkroniseras sinsemellan. På så sätt kan du enkelt lagra, dela och få åtkomst till dina foton och filer var du än är.

Kom igen med dina frågor och funderingar  om molnet (klicka på kommentar nedan) så vi får igång en diskussion er medlemmar emmellan med egna erfarenheter och synpunkter. Det finns fler ”moln” att använda men vi börjar med detta.

Lars Söderholm 22-01-2013

Annonser
Det här inlägget postades i Teknik. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s