Viktigt om Antivirus programmet Security Essentials (Defender i Windows 8).


   Microsoft rekommenderar att du byter ut Security Essentials, Defender som det heter i Windows 8 och som levereras gratis med nya datorer.
När Microsoft lanserade sitt gratis antivirus Security Essentials för ett par år sedan, placerade det sig högt upp i testresultaten. Det var ett bra program som erbjöd ett gott skydd mot virus, spyware och annan farlig kod, med ett lättanvänt gränssnitt och utan att kräva för mycket av datorn.

   Sedan dess har kvaliteten dalat, enligt de kontinuerliga tester som görs av AV-Comparatives och AV-Test. I de senaste testerna har Microsoft Security Essentials placerat sig längst ner i listorna. Enligt företaget är detta helt medvetet. Även om Security Essentials eller Defender som det heter i Windows 8 ger dig ett bättre skydd än ingenting, rekommenderar Microsoft numera att du helst byter ut det.

Vad ska du köra istället?
Så om du idag kör Microsoft Security Essentials (Defender), vad ska du byta till? Det finns som bekant en uppsjö av alternativ inom såväl kommersiella Internet Security-paket som gratis antivirus.
Vill du fortsätta att förlita dig på gratisprogram, är Avast! eller AVG Free två bra alternativ. Tipset är hämtat från ”Sveriges största it-blogg, tkj.se Klicka och läs mer!

Har du frågor ställ dessa på kommentarer nedan eller ring Fri It-support som du  finner i högerspalten.  Lars Söderholm 2013-10-09.

Detta inlägg publicerades i Aktivitet, Aktuellt, Säkerhet, Viktigt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s