Lösenord i iPad!


Se dina sparade lösenord i iCloud-nyckelring
I och med lanseringen av iOS 7 fick användare möjlighet att synkronisera alla spara inloggningsuppgifter mellan iOS-enheter och Macar.

Slår du på iCloud-nyckelring på dina Apple-enheter kommer alla sparade lösenord att synkroniseras sömlöst mellan dina enheter, och så fort du kommer till en webbsida med sparade inloggningsuppgifter finns dessa tillgängliga att skrivas in automatiskt.

Tyvärr fungerar detta enbart i Apples egen webbläsare, Safari, till skillnad mot andra lösenordshanterare som 1Password och Lastpass som fungerar i nästa alla webbläsare. Önskvärt vore om Apple utvecklade plugins för iCloud-nyckelring för andra webbläsare än Safari, något som dock känns högst osannolikt.

Men medan vi väntar (kan ta ett tag…) visar vi här nedan hur du gör för att komma åt dina sparade inloggningsuppgifter både på Macen och på dina iOS-enheter.

Se dina sparade inloggningsuppgifter i iOS:

Gå till Inställningar->Safari->Lösenord och autofyll och välj ”Sparade lösenord”. Där listas alla dina sparade inloggningsuppgifter, och för att få tillgång till dem måste du ange din lösenkod, vilket oftast är en 4-siffrig kod.


2017-10-30 Lars Söderholm

Annonser
Det här inlägget postades i Aktivitet, Ipad, Tips. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s