#119 Kopiera bilder från mobiltelefon till dator


Veckans IT-tips handlar om att kopiera bilder från mobiltelefon till dator

Det kan vara tryggt att ha bilder och filmer både på mobiltelefonen och i datorn. Det gör du enklast genom att ansluta mobiltelefonen till datorn med en USB-sladd. Troligen passar den sladd du redan använder till laddaren. Efter att USB-sladden mellan mobiltelefon och är ansluten kan det komma upp en fråga på mobiltelefonens skärm ”Överföra filer via USB” eller liknande. Bekräfta med OK.
Mobiltelefonen ska nu finnas synligt i datorns Utforskaren där en ny enhet kommit upp, t ex F: och med ett namn som Xperia, Samsung, Iphone.

Använd Utforskaren för att hitta bilderna i mobiltelefonen. Troligen finns du mobiltelefonens bilder under mappen ”Internt minne” och ”DCIM”. Se exempel nedan. Foto brukar ha filändelsen .jpg medan filmer kan ha filändelser som .MP4, .MTS, .MOV etc.

Markera alla filerna (Ctrl +A) i mappen. Högerklicka och välj ”Kopiera” i Alternativmenyn (eller Ctrl + C). Öppna ett nytt fönster i utforskaren, gå till biblioteket ”Bilder” och skapa en mapp t ex med namnet ”Mobil 201803”, öppna mappen och ställ markören i en tom vit yta, högerklicka och välj ”Klistra in” (eller Ctrl + V).

Det tar en stund att kopiera, men sedan ligger bilderna kopierade till datorns hårddisk. Du kan kontrollera kopieringen genom att se om antalet bilder i mobiltelefonen är samma antal som i den nya mappen i datorn.

Ett tips från SeniorNet Malmö
Lars Söderholm 2018-03-28

Annonser
Det här inlägget postades i Aktivitet, Aktuellt, Släktforrskning, Teknik. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s