Börja släktforska

Börja släktforska
Vi blir allt fler som blir nyfikna på vår egen släkts historia, man kan ha inspirerats av tv-program som Vem tror du att du är eller Allt för Sverige. Om du frågar några släktforskare varför de en gång i tiden började forska, så kommer du få många olika svar. Kanske visste man ingenting om sin farfar, man hade hört någon släktskröna som man undrade om den var sann, eller så kanske man har hittat några svartvita familjefoton eller morbrors pärm med släktforskning sammanställd för länge sedan.

Att börja släktforska är inte svårt, grunderna lär man sig ganska snart, och det roliga är att man hela tiden lär sig nya saker, och framför allt hittar nya uppgifter om sin egen släkts historia. Men hur kommer man igång? Nedan finner du min Introduktion till Släktforskning – en helt gratis handbok i hur du kommer igång att släktforska. Boken är indelad i tre huvudavsnitt, Grunderna i släktforskning, Källor och arkiv samt Teori och historia.

Boken är gratis att ladda ner, och fri att kopiera och dela med sig av, och jag hoppas att du kommer att få glädje av den. Handboken är ett PDF-dokument som du kan läsa genom att klicka på bilden nedan, eller ladda ner det genom att högerklicka och välja Spara som…